Top

Dobrogea, un ținut de legendă (reportaj Bonton – Digi24)

„Cât ai zice pește, Dobrogea m-a cucerit cu misterioasele vestigii istorice, cu nenumăratele comori culturale, cu fascinantele sate multietnice, cu gastronomia diversificată, cu natura sălbatică și cu peisajele copleșitoare…” scriam weekendul trecut într-o postare pe profilul meu personal de Facebook, anunțând că urmează să se difuzeze, în emisiunea Bonton de pe Digi24, un reportaj amplu de promovare dedicat Dobrogei.

Și continuam zicând că „Dobrogea m-a primit cu brațele deschise, m-a adoptat fără ezitare și mi-a devenit imediat casă. Iar în semn de apreciere, voi construi de la zero și îi voi dedica proiect după proiect fiindcă își merită fără doar și poate locul pe harta turismului internațional.”

Să fiu parolist am fost educat încă de mic și un prim astfel de proiect livrat se numește chiar Explore Dobrogea, un instrument digital de promovare care include o pagina de Facebook (ajunsă recent la 10.000 de fani), un profil de Instagram (încet dar sigur se apropie și el de 1000 de urmăritori) și acest blog (vizitat de 5500 cititori unici până-n prezent, dintre care 1500 străini).

În plus, anul acesta Explore Dobrogea a inclus și o a patra direcție de promovare online, un infotrip cu participarea a 10 bloggeri de top din lume urmăriți de 5M de oameni pe bloguri și 1M pe rețelele sociale. Fără să insist din nou asupra subiectului, un articol consistent dedicat acestui infotrip puteți citi aici.

Într-adevăr, obiectivul principal al infotripului a fost să promoveze Dobrogea, în frunte cu a sa vedetă incontestabilă, Delta Dunării, către publicul extern. Dar ne doream totodată să ajugem cât mai mult și la publicul intern, la români. Și cum am reușit asta? În primul rând, publicând în timpul desfășurării evenimentului pe pagina noastră de Facebook câte un album foto ca rezumat al zilei precedente. Le puteți răsfoi pe toate aici.

Apoi, speram să mediatizăm inițiativă și să promovăm o parte din secretele Dobrogei și cu ajutorul unui post tv și tare bucuroși am fost când mai vechii prieteni de la Digi24 ne-au deschis din nou ușa. Inițial am crezut că ne vor spriji printr-o simplă știre sau cel mult o serie de știri scurte, dar și mai tare ne-a fost bucuria când ne-au zis că vom avea în permanență cu noi o echipă din partea lor care va documenta întreaga experiență. Scopul? Realizarea un reportaj amplu de promovare ce va fi difuzat în prima emisiune Bonton din toamnă. Mai mult decât am putut visa.

Ei bine, duminică, pe 2 septembrie, la ora 17:30, acesta a fost difuzat în premieră și am retrăit cu multă emoție fiecare clipă petrecută în timpul infotripului #ExploreDobrogea alături de invitații noștri deveniți imediat prieteni. Prima jumătate a materialului pune accent pe o mică parte din secretele regiunii și pe impresiile bloggerilor invitați, iar a doua parte a fost dedicată exclusiv Deltei Dunării, un miracol al naturii pe care fluviul ni l-a dăruit înainte să se verse în mare. Înainte să vă urez „Vizionare plăcută!”, aș vrea să îi mulțumesc și aici Ioanei, reporter Digi24, și lui Cătălin, cameraman Digi24, pentru toată munca fabuloasă pe care au făcut-o. Eu personal le voi rămâne veșnic recunoscător pentru mână de ajutor pe care i-au oferit-o Dobrogei, un ținut cu adevărat de legendă, un loc care merită mult mai multă apreciere, în primul rând din partea noastră, a românilor, și abia apoi din partea străinilor.

Dobrogea, un tărâm de legendă (emisiunea Bonton, 2 septembrie 2018, Digi24)

Leave a Reply:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.