Top

1 an de Explore Dobrogea

În urmă cu fix un an, pe 9 octombrie 2017, dădeam drumul paginii de Facebook Explore Dobrogea cu scopul de a promova online patrimoniul natural și cultural prin intermediul unui conținut foto-video calitativ. Mai jos puteți vedea prima fotografie postată vreodată pe pagina noastră, un super cadru realizat din drona lui Dragoș Asaftei, unul dintre cei mai talentați tineri fotografi și un prieten apropiat nouă.

Din acea zi, am căutat să livrăm postări cât mai diversificate, punând accent atât pe locurile deja consacrate ale Dobrogei, cât mai ales pe cele mai puțin cunoscute. Așa cum obișnuim să o spunem, Dobrogea nu înseamnă doar litoralul Mării Negre și Delta Dunării. Dobrogea înseamnă și bătrânii Munți Măcin, coloratele sate multietnice, valoroasele crame, ruinele cetăților daco-greco-romane sau câmpurile interminabile împânzite cu sute de eoliene. Dobrogea are atât de multe de oferit, iar asta a devenit ambiția noastră, să o arătăm pe cât de mult posibil lumii. Și chiar merită vizitată în orice anotimp!

În primul an de viață, pe această pagină de Facebook am publicat peste 500 de fotografii și vă invităm să le răsfoiți pe toate aici. Cât despre comunitatea noastră, aceasta a depășit de curând pragul celor 10.000 de fani, 95% fiind din România și 5% din țări străine.

Tot în urmă cu un an lansam și un profil de Instagram unde promiteam să postăm fotografii diferite de cele de pe Facebook. Știam că cele două audiențe se intersectează în puține puncte comune și de aici nevoia unui conținut unic. Astăzi ne mândrim cu peste 850 de urmăritori și 170 de postări.

Ca o continuare firească a muncii începute în toamna anului trecut, pe 1 februarie 2018 scoteam la apă și acest blog pe care am publicat 10 articole în limba română și alte 3 în limba engleză. Iar în perioada 22-29 iulie 2018 am organizat infotripul #ExploreDobrogea cu participarea a 10 bloggeri de top din lume. Evenimentul de promovare a fost un real succes, ajungând și la știrile ProTV, într-un documentar amplu semnat Bonton pe Digi24 și în numeroase alte articole din presa românească. Cât despre impresiile invitaților noștri străini și despre modul cum au promovat ei regiunea noastră, găsiți totul centralizat aici.

Lăsând modestia la o parte, Explore Dobrogea ca tot unitar chiar este unul dintre cele mai coerente, consistente și eficiente proiecte de promovare a unei regiuni din România. Dar asta vi se datorează și vouă! Reacțiile voastre sunt combustibilul muncii noastre și vă garantăm că nu ne vom opri aici. Pregătim multe noutăți importante pentru anul ce urmează, așa că vă recomandăm să rămâneți prin preajmă, citindu-ne în continuare pe acest blog și urmărindu-ne mai departe pe Facebook și Instagram. Iar dacă nu cerem prea multe, invitați-vă și prietenii să facă același lucru fiindcă cu cât vom fi mai mulți, cu atât impactul va fi mai mare și Dobrogea se va bucura de mai multă promovare. Pe final vrem doar să vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Leave a Reply:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.